2019. április 9., kedd

Erin Watt: Cifra palota


eredeti cím: Twisted Palace • kiadó: Könyvmolyképző Kiadó • 408 oldal • sorozat: A Royal család • fordította: Sándor Alexandra Valéria • műfaj: New Adult, romantikus • goodreads értékelés: 3,98 • molyos értékelés: 86%


Halálos ellenségekből váratlan szövetségesek?

Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.

Talán igazuk van.

Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.



Aki járt már a blogon az tudhatja, hogy élek-halok a Royal fiúkért. És ez ezentúl sem lesz másképp.

Spoierek nélkül nem tudok beszélni a harmadik kötetről… Szóval, aki nem olvasta a Megtört herceget, az most ne olvasson tovább, kivéve ha nem zavarja, hogy lelövöm a végső csavart a könyvben.

Pöppet kiakadtam a hatalmas függővégen. Reedet letartóztatják gyilkosságért, illetve visszatér a halálból Steve, Ella vér szerinti apja.

Év elején kezdtem el olvasni, de közben költöztem, meg minden egyéb és a könyv csak a polcon csücsült bánatosan. Éreztem, hogy olvasni kéne, de nem ment.

Aztán múlt hét elején megembereltem magam, mondván mindennap egy picit, párom is közölte, hogy őt egyáltalán nem zavarja, ha olvasok mikor itthon van, így jobban felbátorodtam.

Kellett egy-két nap, míg belerázódtam, de azt hiszem sikerült visszazökkennem a Royal-család mindennapjaiba.

A könyvsorozat – ahogy érzékeltem – még mindig nagyon megosztja az olvasó közönséget. Vagy imádják, vagy mélységesen megvetik Ella és Royalék történetét.

Én továbbra is azok táborát erősítem, akik szeretik ezt a regény folyamot. Bár nekem ez a kötet már a pont elég Reed-Ella történethez tartozik.

Borzasztó fordulatos volt a könyv, csak kapkodtam a fejemet. És a végkifejlet… Sosem gondoltam volna, hogy pont Ő a gyilkos. Ne aggódjatok nem lövöm le, hogy kicsoda pontosan.

Térjünk rá a szereplőkre…

Steve-vel kezdeném a sort, hisz lényegében ő volt az egyetlen új szereplő a történetben. Ella édesapja, aki egy ejtőernyős kirándulás során eltűnt és egészen mostanáig azt gondolta mindenki, hogy meg is halt.

Sok embernek totál unszimpatikus volt a karaktere, én viszont kedveltem. Meg tudtam érteni, hogy mit miért csinál. Picit túl féltette Ellát, de teljesen jogosan. És bár voltak értelmetlen próbálkozásai, számomra mégis hiteles volt, hogy csak jó apja szeretne lenni a lányának, akinek az első tizenhét évéből kimaradt.

Pozitív csalódás volt a maga módján Jordan is. Még az értelmetlen alkujával együtt is, hisz kicsit az jött le számomra, hogy mégsem utálja zsigerből Ellát és a maga módján próbált segíteni, hogy a szerelmesek révbe érjenek.

Valerie továbbra is szívem csücske, talán az egyik legszimpatikusabb legjobb barátnő a könyves legjobb barátnők listámon. És nagyon remélem, hogy Wade-del külön könyvet is kapnak, igazán megérdemelnék.

Gideonról eddig nem nagyon tudtam nyilatkozni, hisz sok mindent nem tudtunk meg róla az előző kötetekben, ám most egy picit többet mutatott magából, bár számomra ő az a Royal fiú, aki továbbra sem szimpatikus.

Easton meg a szívem kuglófjának picike szem mazsolája. Nem tudom nem imádni a srácot, már alig várom a szerelmes Eastont a következő kötetben. Neki is kijár a happy end.

Az ikrek is egyre kedvelhetőbbek, és végre már tudom, hogy Lauren teljesen tisztában van vele, hogy mind a két sráccal kavar. Furcsa szita, de én nem ítélkezek.

Kicsit furcsa, hogy el kell köszönnöm Reedtől és Ellától, hisz bár nem tudtam a szerelmükkel azonosulni, mégis egy csodálatos kapcsolatot ismerhettem meg általuk, remélem East története is hasonlóan bonyolult, de csodálatos lesz. Már alig várom.

A Royal család: Papír hercegnő Megtört herceg • Cifra palota • Megkopott korona

1 megjegyzés: