2018. január 6., szombat

Lauren Brooke: Vihar után


eredeti cím: After the Storm • kiadó: Könyvmolyképző Kiadó • 153 oldal • sorozat: Heartland • fordította: Szabó Krisztina • műfaj: Young Adult, lovas • goodreads értékelés: 4,1 • molyos értékelés: egyenlőre nincs


A Heartland farmot lovak gondozására alakították ki az amerikai Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben.Amy a baleset óta nem látta Spartant – a viharos este óta, ami örökre megváltoztatta az egész család életét. Spartan most Heartlandre kerül, ám az addig békés ló megváltozott. Dühös, és úgy tűnik, haragja Amynek szól. Ha meglátja a lányt, rögtön ellenségessé válik: vicsorog és vadul toporzékolni kezd. Amy a saját problémáival is nehezen birkózik meg, úgy érzi, ő a legkevésbé alkalmas arra, hogy segítsen Spartanen. Csakhogy talán ő az egyetlen, aki képes rá.



Újra Virginiában… A sorozatot szüneteltetem, de a karácsonyom kedvenc pillanata volt, amikor végre leülhettem a 4 új könyvecském közül az elsővel és 26-án délután el is olvastam Amy következő rövidke történetét.

Sparten… Szeretem ezt a részt. Most, hogy teljesen úgy ületem le, olvasni, hogy 100%-ban el tudtam különíteni a tévében látott történettől nagyon gyorsan sikerült átéreznem Amy sorsát.

A kisebbik Fleming lány karakterfejlődése elkezdődött, és ez tetszik, és az már egyáltalán nem tetszik, hogy ilyen rövid részenként csöppenhetek bele a Heartland farm életébe. A szereplők továbbra is elvarázsolnak, és mivel mindenkihez tudok arcot kötni, hála a sorozatnak, úgy érzem senki sem karakter idegen, Lou Lous, Jack Bartlett pedig az a nagypapa, akit talán én is szerettem volna.

Sparten esete picit más volt, mint az előzőek, talán egy hangyányit reménytelen is, de hát Amy a reménytelen esetek specialistája, hisz ő a csoda lány, bár lehet itt nem, de számomra igen.

Nagyon tetszett, ahogy bár rettegett a lótól, mégis együtt birkóztak meg a tragédiával és a traumával.

Lovas nemzet vagyunk, magam is különösen vonzódok ezekhez a csodálatos állatokhoz, így nem csoda, hogy imádok mindent, ami a lovakkal kapcsolatos.

A könyvsorozat nálam továbbra is a top könyvek között van, így nagyon várom a folytatást.

Heartland: Hazatérés • Vihar után Szabadulás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése